HaberlerHavayolları

1800 çalışan Onur Air’den tazminatı bekliyor

Bir dönem Türk Sivil Havacılık Sektörünün en büyük özel havayolu olan ve 2023’te faaliyetlerini durduran Onur Air’in çalışanları tazminat bekliyor. Yargı sürecinde mahkemeler sonuçlanmaya başlarken şirket üzerine mal varlığı olmaması nedeniyle çalışanların tazminatları ödenemiyor.

Onur Air, 1992 yılında kurulduğunda filosuna aldığı Airbus A320 tipi uçaklarla ile büyük ses getirmişti. İç hatlarla birlikte tarifeli uçuş ağını artıran havayolunun önce Pegasus’a satılacağı iddiaları ortaya atıldı. Ardından 2013’te İranlılara satılacağı iddialarının ardından eski günlerini mumla aradı.

Suudi Arabistan’a gerçekleştirdiği uçak kiralama operasyonunun durması sonrasında başlayan salgın süreci ile Onur Air Nisan 2022’de iflasını açıkladı.

Çalışanların SGK’ları 10 Nisan 2023 tarihine kadar ödendi. Sonrasında SGK’nın 23’üncü maddesi uyarınca tüm personele çıkış verildi.

Satış iddiaları sonuç vermedi

Çalışanlar bu güne kadar şirketin patronu Cankut Bagana’nın alacağı ortak ve koyacağı sermaye konusundaki girişimleri duymasına rağmen bir türlü süreç işlemedi.

Bizlere ulaşan mesajlar, artık bıçağın kemiğe dayandığını ortaya koyuyor. Mahkemeye giden ve tazminat kazananlar Onur Air Genel Müdürlüğü’ndeki masa ve sandalyelere el koysa da mağduriyet giderek artıyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu