FuarSavunma

KAAN’ın 2 ve 3’üncü prototipleri 2025 ortasında uçacak

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) Genel Müdürlüğü’ne geçen ay atanan Dr. Mehmet Demiroğlu, Tolga Özbek ile Farnborough Havacılık Fuarı’nda röportaj yaptı. Yeni genel müdür, Milli Muharip Uçak KAAN için ilk prototip P0’dan sonra P1 ve P2’nin 2025 ortasında uçmaya başlayacağını açıkladı.

Demiroğlu, halen P0 ile iki uçuşun yapıldığını belirterek, üçüncü uçuş için hazırlıkların sürdüğünü söyledi:

“Diğer iki prototip, 2025’in ortasında hazır olacak. Halen üretim çalışmaları sürüyor”

GÖKBEY için pazar hedefi 500 adet

Farnborough Havacılık Fuarı’nda dünyaya tanıtılan T625 GÖKBEY için Demiroğlu “Helikopterimizi ilk kez yurtdışındaki bir havacılık fuarına katılarak tanıttık. Ağustos ayında Jandarma ile teslimat başlayacak. GÖKBEY prototiplerinin ikisi halen testte. Biri Erzurum’da yüksek irtifa testlerini tamamlamak üzere. 6 ton kategorisinde önemli bir pazara ulaşacak GÖKBEY için 500 adetlik pazar görüyoruz”.

HÜRJET yurtdışına gidiyor

Jet eğitim uçağı HÜRJET’in testlerinin başarıyla sürdüğünü belirten Genel Müdür Dr. Mehmet Demiroğlu, “HÜRJET için yurtdışından talep alıyoruz. Buraya getiremedik ama uçak önümüzdeki günlerde bir ülkenin ihalesi için yurtdışında olacak. Sonrasında Eylül için Mısır’a gidecek. Oradaki havacılık fuarında HÜRJET’i sergileyeceğiz”

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu