Savunma

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci yıl dönümünde özel geçit töreni

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Cumhuriyet tarihimizde gerçekleştirdiği en büyük askeri operasyon olan Kıbrıs Barış Harekatı’nın bu yıl 50’nci yıl dönemi 20 Temmuz’da törenle kutlanacak. Türkiye’nin uluslararası hukuka uygun olarak ‘garantörlük’ hakkı nedeniyle yaptığı ve binlerce Kıbrıs Türkünün hayatını kurtaran bu operasyon aynı zamanda Türk Silahlı Kuvvetleri’nin de gövde gösterisi olacak.

50 parça gemi

Etkinliklerde, Türk Deniz Kuvvetleri, 50 parça gemi ile geçiş yapacak. TCG ANADOLU başta olmak üzere çok sayıda farklı tipte gemi ve denizaltı, KKTC açıklarında geçiş gerçekleştirecek. 1974’te harekatta önemli yere sahip çıkartma gemileri de geçişte fırkateyn, korvet, hücumbot, denizaltılara eşlik edecek. Liman ziyaretleri yapılacak.

Türk Yıldızları KKTC’de

Türk Yıldızları akrobasi ekibi de KKTC semalarında nefes kesen bir gösteri yapacak. 4 adet F-16, Türk Hava Kuvvetleri’nin gerçekleştirdiği uçuşları temsilen Kıbrıs Adası’nın gökyüzünü jet sesiyle dolduracak. Ayrıca iki adet AKINCI TİHA da geçiş yapacak.

50. yıl şerefine, 50 top atışı gerçekleştirilecek. Kıbrıs Barış Harekatının 50. yıla özel, anı pulu ve madeni para basımı yapıldı.

Bakan Güler: “Türk ordusunun tarihindeki “en önemli” başarılardan birisi”

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Türk ordusunun tarihindeki “en önemli” başarılardan birisi olan Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci yıl dönümünün büyük bir gururla kutlanacağını söyledi.

Kıbrıs meselesinin bir sorun değil, milli bir dava olduğuna vurgu yapan Güler, “Kıbrıs’ın sahip olduğu stratejik konum, sadece adanın değil, hassas bir süreçten geçen Akdeniz’deki genel güvenlik ve istikrarın devamı bakımından da kritik önemdedir.” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu