Havayolları

İsrail’de yeni havayolu kuruldu: Air Haifa

İsrail Ordusu’nun orantısız güç ile sivillere Gazze’de saldırıları nedeniyle bir çok ülke uzun süredir İsrail’e uçuş gerçekleştirmezken ülkede yeni bir havayolu şirketi kuruldu. Air Haifa adı verilen şirket, bu ay sonunda ilk uçağı olan pervaneli turboprop ATR72-600’ü teslim alacak.

Havayolunun eylül ayında seferlerine başlaması planlanıyor. Halen İsrail Sivil Havacılık Otoritesi’nden izin süreci devam eden şirket bölgesel uçuşlar gerçekleştirecek.

İsrail’in kuzeyinde yer alan ve ülkenin en büyük üçüncü kenti Hayfa merkezli kurulan şirket, ilk etapta Akabe Körfezi’nde, Kızıldeniz’in en kuzey ucunda yer alan bir tatil merkezi olan Eliat’a uçuş gerçekleştirecek.

Kıbrıs Rum Kesimi’ne uçuş planlanıyor

Dış hat olarak ise Kıbrıs Rum Kesimi ile görüşmeler sürüyor. Son dönemde Kıbrıs Rum Kesimi ile İsrail arasındaki artan hem turizm, hem ticari hem de askeri ilişkilerle birlikte şirketin Larnaka’ya uçması bekleniyor.

Air Haifa, 1990’lardan bu yana faaliyete geçen ilk yeni İsrail havayolu şirketi olduğunu belirtiyor.

Fransız-İtalyan ortaklığında tasarlanan ATR serisi turboprop pervaneli uçakların 40 koltuklu ATR42 ve 70 koltuklu ATR72 modelleri bulunuyor. Bu uçaklar sivil olarak BoraJet tarafından ülkemizin iç hat seferlerinde kullanılmıştı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu