Haberler

Sivil Havacılık Genel Müdürü Kemal Yüksek ECAC Başkan Yardımcısı oldu

Sivil Havacılık Genel Müdürü Prof. Dr. Kemal Yüksek, Avrupa Sivil Havacılık Konferansının (ECAC) Başkan Yardımcılığı’na seçildi. Yüksek, 3 yıl boyunca bu görevde bulunacak.
Ülkemizin de kurucu üyesi olduğu Avrupa Sivil Havacılık Konferansının (ECAC) 42. Genel Kurulu 9-10 Temmuz 2024 tarihlerinde Strazburg’daki Avrupa Birliği Parlamentosu binasında gerçekleştirildi.
ECAC Genel Kuruluna, ülkemizi temsilen Sivil Havacılık Genel Müdürü Prof. Dr. Kemal Yüksek başkanlığındaki heyet ile katılım sağlandı.
ECAC Başkanı, ICAO Konsey Başkanı ve AB Komisyonu DG MOVE Genel Müdürünün açılış konuşmaları ile başlayan Genel Kurula Avrupa Bölgesindeki 44 üye devletin Sivil Havacılık Genel Müdürleri,  AB Komisyonu, EUROCONTROL, EASA, JAA TO, ACAO, AFCAC ve LACAC gibi uluslararası organizasyonların üst düzey temsilcileri de iştirak etti.
Genel Kurulda bir önceki dönemden bu yana ECAC’ın faaliyetleri hakkında hazırlanan raporlar değerlendirilerek ECAC’ın önümüzdeki üç yıllık çalışma programı, bütçesi ve kararları kabul edildi.
Bunun yanı sıra, ECAC Başkanı, ECAC Başkan Yardımcıları ve Koordinasyon Komitesi üyelerinin seçimi yapıldı. Sivil Havacılık Genel Müdürü Prof. Dr. Kemal Yüksek, önümüzdeki 3 yıllık dönem için ECAC’ın üç Başkan Yardımcısından biri olarak seçildi. Aynı zamanda da ECAC Koordinasyon Komitesi üyeliği ise 3 yıl uzatıldı.
Ayrıca, iki günlük toplantı sürecinde Kemal Yüksek başkanlığındaki SHGM heyeti ICAO Konsey Başkanı Salvatore Sciacchitano ve EUROCONTROL Genel Müdürü Raul Medina Caballero ile görüşme gerçekleştirdi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu