Hava Kuvvetleri

Şehit Pilot Albaylar Yıldız ve Özen’e son görev

Dün Kayseri’de meydana gelen SF260 uçak kazasında şehit olan Hava Pilot Albaylar Uğur Yıldız ve Gökhan Özen’e son görev Kayseri ve İzmir’de yapıldı. Albay Uğur Yıldız İzmir Kadifekale, Albay Gökhan Özen de Eskişehir Hava Şehitliği’nde toprak verildi.

Kayseri’de tecrübe uçuşu sırasında SF260 düştü, iki pilot şehit

Dün, SF260 tipi tek motorlu pervaneli uçak büyük bakım sonrasında tecrübe uçuşuna deneyimli pilotlar Albaylar Uğur Yıldız ve Gökhan Özen komutasında çıkmıştı. Ancak uçakla temas kesilmiş ardından SF260 tarlaya büyük bir hızla vurarak alev almıştı. Kazada iki pilot da şehit oldu. Olayla ilgili olarak Hava Kuvvetleri kaza kırım ekipleri inceleme başlattı.

Dün ilk tören Kayseri’deki 12’nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığında yapıldı. Ardından şehit pilotların naaşları C-130 tipi nakliye uçağı ile İzmir’de Çiğli’de bulunan 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığına getirildi.

Çiğli’de tören

Burada düzenlenen törene Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Kemal Yeni, İzmir Valisi Süleyman Elban ile şehit Albay Yıldız’ın eşi Hande Yıldız, şehit Albay Özen’in eşi Şeyma Özen katıldı.

Kayseri’de SF260 kazasında Pilot Albaylar Uğur Yıldız ve Gökhan Özen şehit oldu

Saygı duruşunun ardından törende şehitlerin özgeçmişleri okundu, Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından dua edildi.

Şehit Albay Gökhan Özen’in cenazesi, askeri uçakla memleketi Eskişehir’e uğurlandı. Eskişehir’de Şehit Albay Gökhan Özer Hava Şehitliği’nde toprağa verildi.

Şehit Albay Uğur Yıldız’ın cenazesi ise İzmir Kadifekale Hava Şehitliğine defnedildi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu