Havalimanları

İstanbul Havalimanı’na yeni Lüks Genel Havacılık Terminali 5 Mayıs’ta açılıyor

İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA ile özel havacılık sektörünün küresel liderlerinden Jetex iş birliğiyle hayata geçirilen C-VIP (İGA-Jetex Genel Havacılık Terminali), 5 Mayıs 2026 Salı günü Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun katılımıyla resmen hizmete açılacak.

5 bin metrekarelik terminal binası ve 40 bin metrekarelik hangar alanıyla donatılan yeni tesis, özel jet yolcularına ayrıcalıklı ve konforlu bir seyahat deneyimi sunacak. Ana terminalden bağımsız konumlanan C-VIP, genel havacılık ve ticari uçak operasyonlarına da hizmet verecek.

Terminalde sunulacak hizmetler

  Ünlü markalara ait mağazalar

  Yeme-içme alanları

  Çocuk oyun alanları

  Çalışma ve lounge alanları

  Özel suitler

  VIP transfer hizmetleri

Özel jetle seyahat eden yolcular, kapıdan karşılanma, hızlı gümrük ve pasaport işlemleri, à la carte dining, spa & wellness gibi premium hizmetlerle kusursuz bir deneyim yaşayacak.

İGA ve Jetex iş birliği

İGA İstanbul Havalimanı, küresel bağlantı gücünü daha da güçlendirerek özel havacılık segmentinde de dünya standartlarının üzerine çıkmayı hedefliyor. Jetex’in uluslararası uzmanlığıyla tasarlanan terminal, İstanbul’u özel jet trafiğinde de cazibe merkezi haline getirecek.

Açılış törenine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun katılması bekleniyor. Tören, Türkiye’nin havacılık alanındaki iddialı vizyonunu bir kez daha gözler önüne serecek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu