Trabzon’un yeni havalimanı için ihale bu yıl tamamlanacak

Trabzon’da konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kentte yeni havalimanının deniz üstüne yapılacağını açıkladı. İhaleyi bu yıl gerçekleştirilecek havalimanı ile birlikte Trabzon, Ordu-Giresun, Rize-Artvin’in ardından deniz üstündeki 3’üncü havalimanı olacak.
Trabzon’da yapımı tamamlanan tesis ve projelerin açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:
“Bugün şu müjdeyi sizlere vermekten büyük memnuniyet duyuyorum. Trabzon Havalimanı’nın ihtiyacı karşılamakta zorlandığını biliyorum. Yeni projeyi bitirdik ve inşallah ihalesini bu sene yapıyoruz. Çalışmalara da önümüzdeki yıl başlamayı planlıyoruz. Böylece deniz üzerine üçüncü havalimanımızı Trabzon’a inşa edeceğiz. İnşallah bunların açılış sevincini de sizlerle birlikte yaşayacağız.”

Eski havalimanının yanına yapılacak
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı koordinasyonunda devam eden çalışmada, Yeni Trabzon Havalimanı, şu anki terminalin ön tarafına deniz doldurularak inşa edilecek.
Deniz doldurularak yapılacak pistin uzunluğu 3 bin 250 metre olarak planlandı. Pist eni ise 45 metre.
Ayrıca kara tarafında yeni bir terminal de inşa edilecek. Bu terminalin yıllık kapasitesi 15 milyon yolcu olacak. Terminal toplam alanı 70 bin metre kare olarak planlandı.








