Genel Havacılık

Boeing’in ardından Textron Cessna çalışanları da grevde

ABD havacılık sektörünün devlerinden Boeing’in ardından Textron Aviation şirketinin Cessna kolunda da grev başladı. Resmi olarak 25 Eylül’den itibaren şirket, özel jet ve pervaneli uçak teslimatını durdurdu.

Toplam 5 bin çalışanın greve gitmesiyle birlikte Textron halen sendika ile görüşmelerini sürdürüyor. İmalatçı şirket çalışanları için geçtiğimiz günlerde yeni bir teklif iletmiş ve ücretlerde yaklaşık yüzde 26’lık artış sunmuştu.

Ancak sendika bu adımı yeterli bulmadı. Görüşmeler ise devam ediyor.

Textron, “Bu süre zarfında iş operasyonlarımızı sürdürürken müşterilerimiz için en iyi havacılık deneyimini tasarlamaya ve sunmaya odaklanmaya devam ediyoruz” açıklamasında bulundu.

NBAA’den önce çekildi, sonra geri döndü

Textron şirketi geçtiğimiz güne kadar Kuzey Amerika’nın en büyük özel uçak fuarı olan ve 22-25 Ekim’de yapılacak NBAA’e grev nedeniyle katılmayacağını açıklamıştı.

Son gelen bilgiye göre Textron fuara sadece statik alanda katılacak. NBAA’de CJ4 Gen 2, M2 Gen2, Citation Longitude ve Latitude uçaklarını sergileyecek.

Fuarlarda yaprak dökümü

Dünyanın önde gelen fuarlarına büyük iş jeti imalatçılarının katılmaması dikkat çekiyor. Örneğin Gulfstream bu yıl NBAA Fuarı’na katılmama kararı aldı. Geçtiğimiz mayıs ayında da Gulfstream’in yanı sıra Kanadalı iş jeti üreticisi Bombardier şirketi de İsviçre’nin Cenevre kentinde düzenlenen EBACE Fuarı’na katılmamıştı.

İki imalatçının yanı sıra Textron da bu yıl Istanbul AirShow’a gelmedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu