Haberler

TBMM’ye sunulan 26. Madde geri çekildi

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulan ve Türk Sivil Havacılık Kanunu’nda planlanan değişiklikleri içeren 26’ncı Madde geri çekildi. Bu madde ile DHMİ’de Pilot, Hava Trafik Başkontrolörü ve Hava Trafik Kontrolörü ile Havacılık Bilgi Yönetimi Uzman (DHMİ) Havacılık Bilgi Yönetimi Uzman (DHMİ) pozisyonlarında bulunanlar, Müdür Yardımcısı (Havacılık Bilgi Yönetimi) (DHMİ) ve Şef (Havacılık Bilgi Yönetimi) (DHMİ) pozisyonunda bulunanlar için 1 sayılı cetvele alınarak ek ödemeler konusunda düzenleme yapılacaktı.

Bu gelişme üzerine 6 Haziran’dan itibaren havalimanlarında tepki olarak eylem başlatılması planlanmıştı. İş yavaşlatmaya başlayacaklarını duyurmasının ardından, teklifin 26. maddesi geri çekildi.

Tüm havalimanlarında TBMM’deki Havacılık Yasası’na tepki olarak eylem başlıyor

Havacılık İşletme Hizmetleri ve İdari Çalışanlar Derneği (HAVAÇAD) 26. maddenin TBMM’den geçmemesi ile ilgili açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada 26. maddenin geri çekilmesinin memnuniyetle karşılandığı bildirilirken, uçuşları aksatacak eylemlerinde karşısında olunacağı ifade edildi. 

HAVAÇAD’tan açıklama

Konuyla ilgili olarak HAVAÇAD’tan şu açıklama yapıldı:

“Daha önceden kamuoyuna açıklandığı üzere; havacılık sektörü başta olmak  üzere ulaştırma sektörüne ilişkin maddeleri içerir Kanun Teklifinin 26. maddesi, çalışanlar arasında büyük huzursuzluk yaratmıştır.

Bahse konu MADDENİN TBMMde KOMİSYONDAN GERİ ÇEKİLMESİ memnuniyet yaratmıştır.

Yeniden  yapılacak yasal düzenlemede tarafların ve tüm STK’ ların katılımıyla ve ortak akılla alınacak karar sonrası, herkes için adil bir çalışmanın başlatılması tek arzumuzdur.
Bu çalışma tamamlanıncaya kadar, bağlı olduğumuz Bakanlığımızın ,Kuruluşumuzun ve Dünya’da zirveye yürüyen Türkiye Sivil Havacılığının itibarını zedeleyecek hiçbir faaliyette bulunulmaması, Havayolu şirketleri başta olmak üzere ilgili tüm Kurum Kuruluşları maddi zarara uğratacak, yolcu ve ekip mağduriyetleri oluşturacak , can ve mal emniyetini riske sokacak her türlü eylemin karşısında olacağımızın bilinmesi hususunu kamuoyuna ve tüm paydaşlara saygıyla duyururuz.

Bununla birlikte kanun teklifindeki 26. maddenin geri çekilmesinde gerekli hassasiyeti gösteren başta Ulaştıma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdulkadir URALOĞLU’na, DHMİ Genel Müdürümüz Sayın Dr. Hüseyin KESKİN’e, UÇMS, TUS, BTS Genel Başkanları ile ortak deklarasyonda imzası bulunan Dernek Başkanlarına, Hizmet kolumuzda faaliyet gösteren Sendikalara ve Genel Başkanlarına, Tüm Üyelerimize ve Kıymetli Basın Yayın Organlarına içtenlikle teşekkür ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu