Genel HavacılıkTolga Özbek

Marmaris’te koya inişin hikayesi

Önceki gün ülke gündemine bir anda Marmaris’teki helikopterin sahile iniş videosu oturdu. Robinson R66 tipi, 4 kişilik, türbin motorlu helikopter çekim açısına göre plajda halkın arasına inivermişti.

“Helikopter görgüsüzlüğü”, “Bereket Enerji’nin helikopteri plaja indi” gibi başlıklarla verilen haberde aslında gazetecilik açısından da bir eksiklik vardı. O da bu inişi yapan pilotlar hiçkimse konuşmamıştı.

Hava araçlarını önce tesciline bakarım. TC-HBR tescilinin kısa bir Google araştırmasında geçen yıla kadar helikopterin Bereket Enerji üzerinde olduğu, geçen yıl da iş insanı, amatör havacı ve pilot Temel Akçay tarafından satın alındığını bulmak bir kaç saniyemi aldı.

Sonrasında Temel Bey’e ulaştım ve olayın hikayesini YouTube kanalımızda anlatı:

 

Aslında bu videoda Temel Akçay, uçuş planını nasıl çektiğini, gelmeden bir gün önce pilot arkadaşının bölgedeki incelemesini, sahilde taşların durumunu (pallerin ağır taşları kaldıramayacağı), Jandarma’ya haber vermesini, yani tüm bu inişi kurallar içinde yaptığını bir bir anlattı. Kule ile yaptığı son inişte koya inişine ‘pilot sorumluluğunda’ izin verildiğini söyledi. Helikopterde eşi de vardı. Uçuş ticari olmayan, kendi adına yaptığı bir uçuştu.

Belki çekim açısı olayı farklı bakış açısı getire de diğer bir videoda iniş yapılan yerin R66’nin inişi için standart ölçülerde olduğu görülüyordu. Zaten R66 dev bir helikopter değil. Hafif, tozu toprağı fazla kaldırmadan iniş kalkış yapabiliyor.

Tekrar hatırlatmakta fayda var… Bir hava aracı uçuş planına göre uçar. Helikopterler sadece havaalanlarından kalkıp heliportlara inmez. Boş araziye de inebilir. Bunlar uçuş planında belirtilir. Hava trafik kontrolörleri, araziye inildiği için kolluk kuvvetleri bilgilendirilir.

Bunlar işin teknik tarafı. Temel Akçay’ın hedefi, helikopterciliğin tanıtımı, insanlara helikopterin kabiliyetinin gösterilmesi. Ama asıl hedef, halka havacılığın sevdirilmesi. Bu konuda gidilecek çok yol var. Zihinlerde havacılığa bakışın önündeki duvarların yıkılması, havacılık kültürünün temellerinin atılması şart.

Tolga Özbek

25 yıllık profesyonel havacılık gazetecisi... Ticari Pilot ve Çok Motor Lisansına sahip.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu