KariyerTolga Özbek

Havacıların iş umudu

Kaptan pilotlar, ikinci pilotlar, kabin amirleri, kabin memurları… Herkes iş arayışında. Yeni bir şirket mi kuruldu? Bir yerde alım mı var? İş adamı özel jet mi alıyor? En küçük haber sitemize çok sayıda mesajın gelmesine neden oluyor.

Geçen yıl tam salgın öncesinde AtlasGlobal battı. Ardından Onur Air’in uçuşları durdu. THY, Pegasus küçüldü. Uçan şirketlerde bile maaşlar düştü. Tek doğru dürüst maaş alanlar kargo ekipleri. Onlarda da bu ödeme ne kadar devam eder, soru işareti… Bir de özel jetler ama çoğu şirketi dolar/euro kurunu komik rakamlara sabitledi.

HERKESİN GÖZÜ YENİ ŞİRKETLERDE

Durumlar böyle olunca herkesin beklentisi yeni şirketlerde. İzmir merkezli Air Anka konusunda atılan adımları geçen yıl haberleştirmiştik. Şirket, geçtiğimiz nisan ayında resmi kuruluşunu tamamladı. Air Anka adı altında Boeing 747-400F uçakları ile hedef 2022 başında uçuşlara başlanması.

Bu haber tüm gözleri İzmir’e çevirdi. Üç uçak hedefleyen havayolu için ilk ekiplerin ACT Havayolları’ndan gitmesi bekleniyor. Ayrıca THY’de 777 filosunda 10 kaptan ve 10 ikinci pilot için de görüşmelerin yapıldığı gelen bilgiler arasında.

Katarlı bir grup ile Ankara bağlantıları sağlam bir başka grubun bu yatırımın arkasında olduğu gelen bilgiler arasında. 

Ben de merakla ne olacağını bekliyorum. Bilgi geldikçe sizlerle paylaşacağım. Umarım bu şirket hayata geçer…

TALPA’DAN ÇAĞRI

Bu gelişmeler yaşanırken Türkiye Havayolu Pilotları Derneği TALPA’dan ilginç bir çağrı üyelerin elektronik posta kutularına düştü…

Biliyorsunuz önceki gün Libya’dan İstanbul Atatürk Havalimanı’na bakım için gelen Kaddafi’in eski Airbus A340 uçağının haberini yapmıştık. 

TALPA diyor ki:“A340 uçak tipinde Kaptan ve First Officer olmak üzere Libya ve İstanbul base için talep derneğimize ulaşmıştır. Ilgilenen üyelerin en kısa zamanda aşağıdaki bilgileri tamamlamaları gerekmektedir”

Ne diyelim, hadi hayırlısı…

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu