HavayollarıUçuş Tüyoları

AJet ile mil kullanımı bitti

Türk Hava Yolları’nın özel yolcu programı Miles&Smiles üyelerine yapılan bildirimle AnadoluJet’in yerini alacak AJet ile birlikte mil kazanımın sona erdiği açıklandı.

AnadoluJet’i bir süre önce THY ayrı bir uçuş operasyon izni alarak AJet markası haline getirmişti. Yeni yapılanma ile THY Miles&Smiles uygulaması AJet’te artık geçerli olmayacak.

Ancak bu konuda en önemli detay 12 Mart 2024’ten önce alınan biletler. Bu konuyla ilgili olarak THY şu açıklamada bulundu:

12 Mart detayı

İşte AJet ile yapılacak uçuşlar ile ilgili sıkça sorulan sorular:

12 Mart 2024 tarihinden önce AnadoluJet adı altında bilet düzenledim; fakat uçuş AJet tarafından icra edilecek. Miles&Smiles statü ayrıcalıklarından faydalanabilecek miyim?

Evet. 12 Mart 2024 tarihi öncesinde AnadoluJet adı altında yapılan tüm biletlemeler için, uçuş AJet tarafından icra edilse bile, Miles&Smiles statü ayrıcalıklarınız korunacaktır.

12 Mart 2024 tarihinden önce AnadoluJet adı altında bilet düzenledim; fakat uçuş AJet tarafından icra edilecek. Bu uçuştan Mil kazanabilecek miyim?

Evet. 12 Mart 2024 tarihi öncesinde AnadoluJet adı altında yapılan tüm biletlemelerde, uçuş AJet tarafından icra edilse bile, Mil kazanabileceksiniz.

AJet adı altında satışı yapılan uçuşlarda ödül bilet düzenleyebilir miyim?

Hayır. AJet, Miles&Smiles yolcu programına dahil olan anlaşmalı havayollarından biri değildir. Bu sebeple, AJet uçuşları için Miles&Smiles kapsamında ödül bilet düzenlenemez.

Ödül biletimi AJet uçuşu ile değiştirebilir miyim?

Hayır. AJet, Miles&Smiles yolcu programına dahil anlaşmalı havayollarından biri olmadığından Miles&Smiles ödül biletinizi, AJet uçuşu ile değiştirmeniz mümkün değildir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu