Türk Savunma Sanayi

“Artık ben de hürüm, o da hür”

Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, TB2’lerin 270 bin saatlik uçuş görevini geride bırakmasının ardından bir paylaşımda bulundu. Bayraktar, 5 yıl önce ilk 1000 saatlik uçuşun ardından günlüğüne “İlk 1000 saat başından ayrılmadım, artık ben de hürüm o da hür” yazmıştı.

Bayraktar’ın ‘Batman Günlükleri’ başlığı ile yayımlanan günlüğünde verdiği söz dikkat çekiyor: “Ben kendime şöyle bir söz vermiştim; havada ilk 1000 saat dolana kadar uçağın başından ayrılmayacağım. Görev yerini, nöbet mahallini terk etmemek için kesin emir almış ve yer kontrol istasyonuna zincirlenmiş bir nefer gibi, uçağın havada görev yaptığı 1000 saati tamamlayıncaya dek, yer istasyonundan 100 metre uzağa hiç ayrılmadım”

 

130’DAN FAZLA ÜRETİLDİ

Bayraktar TB2, Kara Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri, Jandarma, Emniyet’in yanı sıra Orman Genel Müdürlüğü (kiralık) olarak kullanıldı. Ayrıca TB2, Katar, Ukrayna, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti ile Azerbaycan’a ihraç edildi.

Yıllarca terörle mücadelede önemli başarılar elde eden TB2’ler bu yıl Libya’da ve Azerbaycan’daki savaşta da önemli rol üstlendi. Taktik sınıftaki İHA için halen SATCOM anteni ile TB2S, TEI tarafından yapılan PD170 motoru ve ASELSAN tarafından geliştirilen CATS kamera sistemi ile uçacak TB3 modellerinin testleri sürüyor.

 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Bu Kanada ambargosu acaba P&W PT 6 ‘ları da kapsayacak mı acaba ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu