Havayolları

Son kurbanlar Avianca ve Miami Air International

Koronavirüs salgını nedeniyle havayollarından bir bir iflas haberleri geliyor. Kolombiya merkezli Avianca Havayolları, ABD’de Chapter 11 başvurusu yaptı, Miami Air International ise iflasını açıkladı.

Dünyanın en eski havayollarından olan Avianca, ABD’de Chapter 11 olarak adlandırılan konkordato başvurusunda bulundu. Avianca ayrıca Peru merkezli şirketinin de operasyonunu tamamen durdurma kararı aldı. Şirket kaynakları, Peru merkezli kolun tamamen kapatılabileceğine dikkat çekiyor. Acil finansman arayışını sürdüren Avianca’nın nasıl bir yol izleyeceği ise dikkatle takip ediliyor.

THY İLE ORTAK UÇUŞLARI VAR

Avianca’nın Türk Hava Yolları (THY) ile de ortak uçuşları bulunuyor. THY yolcularını Güneş Amerika’da farklı noktalardan Avianca dağıtıyor.

Seferlerine 5 Aralık 1919 tarihinde başlayan Avianca’nıon Kolombiya’nın yanı sıra Ekvator, El Salvador, Guatemala, Hondras ve Peru merkezli havayolları, kargo ve helikopter operasyonu yapan şirketleri de bulunuyor. Filosunda Boeing 787, Airbus A330 gibi geniş gövdeli uçakların yanı sıra A320 serisi ile bölgesel uçuşlarda kullanılan ATR72 pervaneli turboprop uçaklar da yer alıyor. Şirket toplam 106 noktaya sefer yapıyor. 

ABD’DEN BİR KAYIP DAHA

ABD’de ise 29 yıllık havayolu şirketi Miami Air International iflasını açıkladı. Tüm operasyonunu durdurma kararı alan havayolu, 24 Mart’ta da konkordato ilan etmişti. Filosunda 6 adet Boeing 737-800 bulunan havayolu, charter seferlerinin yanı sıra özellikle ABD ordusu için asker taşıma operasyonu yapıyordu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu