Savunma

Türkiye F-35 parçaları üretmeye devam ediyor

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, yerli video konferans sistemi ile Türkiye’nin önde gelen savunma dergilerinin sorularını yanıtladı. C4Defence TV Youtube adresinden de canlı olarak yayınlanan etkinlikte Demir, ülkemizin savunma gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Demir, F-35 sürecinde Mart 2020’den sonra Türkiye’den hiç bir şey alınmayacağı açıklansa da hâlihazırda böyle bir durumun söz konusu olmadığını, çalışmalar ve üretimlerin sürecin gerektirdiği şekilde devam ettiğini açıkladı.

COVID-19 nedeniyle süreçte bir iletişimsizliğin de yaşandığı belirtilirken yine de üretimin durmadığı vurgulandı. Türkiye programın ortağı ve sürece sadık olarak çalışmaya ve sürece katkıda bulunmaya devam ediyor. Türk endüstrisinin süreçten çıkarılmasının projeye maliyetinin en az 600 milyon Amerikan Doları olduğu hesaplanırken inatlaşmanın sürdüğü ancak buna bir son verilmesi gerekliliği ve işlerin beklendiği kadar kolay olmadığının görüldüğü vurgulandı. Türkiye’nin planlarını süreçten hiç çıkmayacakmış gibi yaptığının altı çizilirken şartların yerine getirileceği, tek taraflı adımlar olduğu sürece gerekli uyarıların yapılacağı ve katma değer vurgulanıp kalma isteğinin hatırlatılacağı açıklandı. (C4Defence)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu