Havacılık IT

Dünyanın 3. havacılık bilişim teknolojileri Hitit Bilgisayar halka açılıyor

İstanbul merkezli 1994 yılında kurulan ve havayollarına yaptığı yazılımla dünyanın üçüncü havacılık bilişim teknolojileri şirketi haline gelen Hitit Bilgisayar halka açılma kararı aldı. Bu gelişme ile ilgili olarak şirketin yüzde 50’sine sahip olan Pegasus Havayolları bir KAP (Kamuoyu Aydınlatma Platformu) açıklaması yaptı:

“%50 iştirak payına sahip olduğumuz Hitit Bilgisayar Hizmetleri A.Ş. tarafından bir kısım Hitit Bilgisayar paylarının halka arzına ilişkin çalışmaların başlatılmasına karar verilmiştir. Halka arz işlemleri ve bu doğrultuda hazırlanacak pay izahnamesi Sermaye Piyasası Kurulu onayına tabidir. Özel Durum Açıklaması Türkçe ve İngilizce hazırlanmış olup iki metin arasında herhangi bir çelişki olması durumunda Türkçe açıklama esas kabul edilecektir”

ÖZEL YAZILIM HAZIRLIYOR

Sektördeki firmaların rezervasyon, biletleme, check-in, yolcu kalkış kontrolü, ekip planlama, sadakat yönetimi, gelir muhasebesi, gider muhasebesi, tarife planlama, operasyon kontrolü, ekip planlama, tur operatörü/charter yönetimi, geniş kapsamlı performans ölçümü ve kargo ihtiyaçlarına Crane markalı yazılım çözümleri ile tek noktadan hizmet sunan Hitit, aynı zamanda hosting ve danışmanlık hizmeti de vermekte. 

Türk mühendislerinin elinden çıkan %100 yerli havacılık çözümleriyle her yıl milyonlarca insanın seyahat etmesini sağlayan teknolojiyi üreten Hitit, her yıl düzenli olarak Deloitte Teknoloji Fast 50 listesine girmekte olup, ayrıca Doğu Avrupa’nın En İyi Havacılık Yazılım firması, Avrupa’nın Öncü Yolcu Hizmet Sistem Sağlayıcısı, En İyi Havayolu Raporlama Sistemi, Yılın En Niş Teknoloji Firması, turizm alanında “Türkiye’nin En İyi Sektörel Yazılım Firması” gibi birçok ödüle layık görülmüştür. 

HİTİT’E YENİ IATA SERTİFİKASI

Hitit Bilgisayar geçtiğimiz günlerde de IATA (Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği)’nın yeni 4. Seviye Yeni Dağıtım Kapasitesi (NDC) sertifikasyonuna sahip olan ilk Türk teknoloji şirketi olmuştu. Havayollarının yanısıra 30.000’den fazla seyahat acentesine de hizmet veren Hitit, yeni sertifikasyonu sayesinde seyahat acentalarının havayolları ile bütünleşmiş bir şekilde satış kanallarını çeşitlenmesini sağlayacak.  

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu