HaberlerHobiKitap

Şehit Pilot Avni Yaykın’ın hayatı kitap oldu

Türk Hava Kurumu’nun efsane pilotlarından Şehit Avni Yaykın’ın hayatı-Uçman Avni Yaykın, Havacılık Tarihi Araştırmacısı Mustafa Kılıç tarafından kitaplaştırıldı. Türkiye’deki havacılık tarihine de aynı zamanda ışık tutan kitap, birinci elden belgelerle detaylı bir çalışma ile hayata geçirildi.

Kitabı edinmek için Mustafa Kılıç ile irtibata geçebilirsiniz. Kitap fiyatı kargo dahil 30 TL.

Mustafa Kılıç kitapla ilgili olarak şunları söyledi:

“Uçman Avni Yaykın kitabı, Şehit Avni Yaykın hocamızın oğlu Sayın Özcan Yaykın’ın yıllardır düşlediği bir projeydi. Kendisinin de edebi yönünün kuvvetli olduğunu bildiğimiz halde, Avni Yaykın hocamızın biyografisini yazmaya bir türlü kendisini ikna edemedim. Sevgi ve saygı nedeni ile objektif olamayacağı kaygısını taşıyordu. Babasına ait tüm bilgi, belge, madalya ve fotoğraflarını hiç tereddüt etmeden bana verdi. Ben de bütün bir yaşamı barındıran belgeleri titizlikle inceledim. Bir havacılık efsanesi olan Avni Yaykın’ı anlatabilir miyim endişesi ile bu kitabı hazırlamaya çalıştım. Umarım Avni hocamı layığı ile anlatabilmişimdir. 

Kitabın hazırlanışında her an yanımda olan Özcan Yaykın ağabeyime sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Özel anılarını da bizlerle paylaşarak biyografik ağırlıklı kitaba sıcacık kalbini de eklediğini düşünüyorum.

Ayrıca Avni Yaykın’ın yaşadığı döneme tanıklık eden, onun öğrencisi olmaktan gurur duyan ve ailesinden birinin Avni Yaykın ile olan birlikteliğini anlatan anılarını bizlerle paylaşan değerli büyüklerimin katkıları ile bu biyografik eser daha da anlam kazanmış oldu. Sayın Zeynep Gül Özşen, Hayati Köklükaya, Faruk Oktay Özer, Gökalp Dağlı ve Sabri Gül’e özel teşekkürü bir borç bilirim. 

Bu kitap Şehit Avni Yaykın hocamızın aziz hatırasına saygı ile adanmıştır. Işıklarda olsun.

Diğer kitaplarımda olduğu gibi dağıtımını kendim yapacağım. Arzu eden havacılık meraklılarına PTT kargo ile imzalı olarak yollayacağım. 

İletişim için şahsi telefonuma WhatsApp’tan ulaşabilirsiniz.

Mustafa KILIÇ – 0 536 273 62 62
Kitap bedeli kargo dâhil 30,00 TL’dir.
İş Bankası hesap IBAN No: TR 45 0006 4000 0014 2680 3701 76
Lütfen dekont ve adres bilginizi yollayınız.

Tolga Özbek

25 yıllık profesyonel havacılık gazetecisi... Ticari Pilot ve Çok Motor Lisansına sahip.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu