HaberlerHobi

Müzenin yeni üyesi UH-1H

Sivrihisar Uluslararası Havacılık Merkezi’nde yer alan M.S.Ö. Hava ve Uzay Müzesi’nin yeni üyesi, havacılık tarihinin efsane helikopteri Bell imalatı UH-1H olacak. 1966 model helikopter önümüzdeki günlerde Sivrihisar’a uçarak gelerek koleksiyona katılacak.

Vietnam Savaşı’na katılan ve gövdesinde mermi izlerini taşıyan helikopter aynı zamanda havacılık tarihinin yaşatılması için de müze için önemli bir adım olacak.

TSK’DA DA UÇUYOR

Dünyanın en başarılı askeri helikopter modellerini başında gelen UH-1 ailesi, gökyüzü ile 1956 yılında tanıştı. 1959’dan itibaren kullanılmaya başlandı. Son üretilen modeli 1987’de imalat hattından çıkarken 16 binden fazla üyesi kullanıcılara teslim edilmişti. Üretim noktalarından biri de Ankara’da o zaman ki adıyla Kara Kuvvetleri’ne ait 901. Ana Bakım Merkezi’ydi. UH-1 serisi uzun yıllardır Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından da kullanılıyor. 

M.S.Ö. Hava ve Uzay Müzesi’nin uçar durumdaki koleksiyonunda P-51D Mustang, C-47A, PT-17 Boeing Stearman, Antonov An-2, Cessna 195 gibi havacılık tarihine damga vurmuş uçaklar bulunuyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu