HaberlerHavayolları

MNG, Solinair ile yolcu pazarına giriyor

MNG Havayolları uzun yıllardır sadece hava kargo operasyonu gerçekleştiriyor. Bir dönem filosundaki Boeing 737-400 ve MD80 serisi uçaklarla charter pazarına giren MNG, tekrar yolcu operasyonu için adım attı.

MNG Havayollarının 2008 yılında satın aldığı Slovenya’nın en büyük havayolu kargo şirketi Solinair, yolcu taşımacılığına başlamak için Slovenya Ulaştırma Bakanlığı ile görüşmeler gerçekleştiriyor.

Slovenya Ekonomi Bakanı Zdravko Počivalšek, görüşmeleri doğrulayarak Slovenya’yı dünyaya bağlamak için çeşitli havayolu şirketleri ile görüşmeler gerçekleştirdiklerini açıkladı. Bakan Pocivalsek, bu onay sonrasında ilk hedeflenen destinasyonlarının Brüksel, Frankfurt ve Zürih olduğunu belirtti.

Eğer, Solinair devlet ile yapılan görüşmelerden olumlu yanıt alırsa halen kargo taşımacılığı yapan MNG Havayolları, iştiraki aracılığıyla uluslararası yolcu taşımacılığı işine girmiş olacak.

Solinair, 1991 yılında havacılık eğitim şirketi olarak kuruldu. L-410 Turbolet uçağı satın aldı ve kargo hizmetleri sunmak için DHL ile ortaklık kurdu. Şu anda iki Airbus A300-600 kargo uçağı filosu işletiyor. Fakat bu 1 A300-600 kargo uçağını da MNG Holding, Solinair’i aldıktan sonra envantere eklemişti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu