Havalimanları

Sani Şener’den Corona yorumu: “Mart ayını atlatabilirsek…”

TAV Havalimanları Holding’in CEO’su Sani Şener, dünya ekonomisine büyük zarar veren Corona Virüsü salgınıyla ilgili gelişmeleri TED Üniversitesi’nde değerlendirdi. 

Mart ayı sonunda Corona Virüsü’nün etkilerinin azalmasını beklediklerini vurgulayan Şener, bu konuda Uluslararası Havalimanı Konseyi’nin (ACI-Airport Council International) verdiği bilgileri yakından takip ettiklerini belirterek “Veriler, marttan sonra virüsün bulaşıcılığının yavaş yavaş kaybolacağına işaret ediyor. Yapılan araştırmalar, virüsün ısıya dayanıklı olmadığı ve havaların ısınmasıyla birlikte kontrol altına alınabileceği yönünde. Mart geçince her şeyin düzeleceğine inanıyoruz. Mart ayını atlatırsak turizm sezonunda sorun olacağını düşünmüyorum” dedi.

UMRE GİRİŞLERİ DURDU

TAV Havalimanları Holding’in işlettiği Medine Havalimanı konusunda en büyük sıkıntının yaşandığını belirten Sani Şener, “Suudi Arabistan tüm umre girişlerini durdurdu. En kısa zamanda açılmasını bekliyoruz” dedi.

BİR ÇOK KRİZ GÖRDÜK

“20 yıldır bu işi yapıyoruz. SARS’ı gördük. Kuş gribini yaşadık. Bunlar hakikaten yolcu sayısında düşüş yapıyor ancak geri dönüşü de çok hızlı oluyor. Son hadiselerden sonra dış hatlar yavaşlıyor ama iç hatlarda sorun olmuyor. Toplantılar, kongreler iptal ediliyor, otomatikman yolcu sayısı düşüyor.”

Tolga Özbek

25 yıllık profesyonel havacılık gazetecisi... Ticari Pilot ve Çok Motor Lisansına sahip.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu