Uçuş Emniyeti

Hava-Sen’den tutuklanan pilota ziyaret

Havayolu Çalışanları Sendikası (Hava-Sen) Genel Başkanı Kaptan Pilot Seçkin Koçak, 5 Şubat günü pistten çıkarak kırıma uğrayan Pegasus uçağının kaptan pilotunu tutuklu bulunduğu Maltepe Cezaevi’nde ziyaret etti. Hava-Sen üyelerinin “geçmiş olsun” dileklerini ileten Seçkin Koçak her türlü desteğe hazır olduklarını belirtti. 

Yaşanan kaza sonrasında cezaevine tekerlekli sandalye ile giden Kaptan Pilot M.A.’nın kolunun alçılı olduğunu belirten Başkan Koçak, kendisine hukuken her türlü desteği vereceklerini “Bizi her zaman arayabilirsiniz. Hava-Sen olarak bu süreçte hep yanınızda olacağız” dedi.

Başkan Koçak, “Her havacılık çalışanını özellikle de pilot meslektaşlarımı empati yapmaya davet ediyorum. Sonuçta çok riskli ve sorumluluğu son derece yüksek bir mesleği icra ediyoruz. Hepimizin başına gelebilecek bir olay. Bu nedenle kaptanımızı en iyi anlaması gereken biz pilotlardır. Kazaya ilişkin Ön Rapor mart ayının ortası gibi çıkacak ve kazanın hangi etkenlerden kaynaklandığı konusunda bir fikir edinebileceğiz. Bu süreçte, havayolu çalışanlarının gerçek temsilcisi olan Hava-Sen olarak sürece katkı vermeye hazır olduğumuzu bir kez daha hatırlatıyoruz. Kazada yaşamını yitiren yolcularımıza Allah’tan rahmet, yaralı yolcularımıza da acil şifalar dileklerimi tekrarlıyorum”

Tolga Özbek

25 yıllık profesyonel havacılık gazetecisi... Ticari Pilot ve Çok Motor Lisansına sahip.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu