Haberler

THY kabin ekipleri zor günler geçiren ‘Çorapçı Amca’sını unutmadı

İstanbul Atatürk Havalimanı kapatılmadan önce kabin ekipleri tarafından ‘Çorapçı Amca’ olarak bilinen Cafer Tagal, bugünlerde sağlık sorunlarıyla mücadele ediyor. Türk Hava Yolları (THY) kabin memurlarının kurduğu ‘İsimsizler TK’ ekibi ise yıllar önce her uçuş öncesi denk geldikleri Cafer amcalarını unutmayarak, büyük bir vefa örneği gösterdi.

İstanbul Atatürk Havalimanı’nın kapanması ile memleketi Erzurum’a taşınan Cafer Tagal bir süre sonra kansere yakalanarak tedaviye başladı. Hastalığın ilerlemesi üzerine tedavisine İstanbul’da devam edilmesi gereken Cafer Tagal’a Türk Hava Yolları ailesi yardım eli uzattı. ‘’İsimsizler TK’’ öncülüğünde gerçekleştirilen bağış kampanyası ile Cafer Tagal ambulans ile İstanbul’a getirtilerek tedavisine başlandı. Hastaneye yakın bir ev tutan kabin ekipleri, Cafer Amcanın bir yıllık kirasını ödedi ve eşyalarını aldı. Türk Hava Yolları ailesi Cafer amcalarının sürecini yakından takip ediyor.

Atatürk Havalimanı’nda çorap satmaya nasıl başladığını anlatan Cafer Tagal, ‘’Bir gün hostesin biri ‘’amca bize çorap getirir misin?’’ dedi. Bende ‘’getiririm kızım’’ dedim. Havalimanı kapanana kadar hem hosteslere hem de pilotlara çorap satmaya başladım. Kabin memurlarının beni düşünüp buraya kadar gelmeleri ve benimle ilgilenmeleri çok hoşuma gitti’’ dedi.

Cafer Tagal’a destek olmak için tedavi süreci öncesindeki yaşananları anlatan ‘’İsimsizler TK’’ ekibinin kurucularından Savaş Burak Oğuz ise‘’Cafer Amcanın tedavi olduğunu duyduk. Daha ciddi bir tedaviye ihtiyacı olduğunu öğrenir öğrenmez hemen harekete geçtik’’ ifadelerini kullandı.

Türk Hava Yolları Kabin Memurlarından Feyza Tuğçe Arslan “Cafer Amca, 2014 yılında işe başladığım günden itibaren bizi uçuşa uğurlardı. İhtiyacım olan çorapları alırken de ben iki tane istiyorsam o gönlünün bolluğundan dolayı 5 tane verirdi” dedi.

Sümeyye Doğan ise “Cafer amca her uçuş öncesi “iyi ve türbülanssız uçuşlar” diyerek motivasyonuyla uğurlardı. Bizde ona motivasyon ve moral olmak için geldik. Uçuş öncesi iyi uçuşlar papatyam derdi.Bir arkadaşımız da “Şimdi Cafer amca ektiği papatyaları topluyor” demişti”  ifadelerini kullandı.

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda çorap satan Cafer Tagal’ı kabin memurları yakından tanıyor. Tanımayanlar için; Cafer Tagal Atatürk Havalimanı’nda ekip terminali bölgesine giden alan üzerinde çorap satarak geçimini sağlıyordu. Uçuşları öncesi kabin memurlarına “Emniyetli uçuşlar, yolunuz açık olsun, nöbetteysen inşallah off olursun, türbülansınız hiç olmasın” gibi güzel sözler söylerdi. Kabin memurları için Cafer Amcanın yeri hep farklı olmuştu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu