Fuar

CANiK’ten yurtdışı atağı… Fransa’da şirket kurdu

CANiK, Avrupa operasyonlarını yöneteceği Fransa merkezli yeni şirketi CANiK Europe’u tanıttı. Böylelikle şirket, ABD ve İngiltere’den sonra üçüncü yurtdışı adımını da Fransa’da atmış oldu.

İlk kez Almanya’da duyurusu yapılan CANiK Europe, CANiK’in Avrupa’daki satış, pazarlama faaliyetleri ve satış sonrası hizmetlerini daha etkili yürütmek üzere konumlandırıldı.

Almanya’daki ENFORCE TAC ve IWA OutdoorClassics fuarlarında yerli ve milli 50’den fazla ürününü sergileyen CANiK, Avrupa ihracatına yönelik pek çok ön anlaşmaya imza atarken, ülkemizin önde gelen platform üreticilerinin Avrupa’da yürüttüğü projelerinde de yerini aldı.

Dünyanın önde gelen hafif ve orta kalibre silah üreticisi CANiK, ABD’nin ardından Avrupa operasyonlarına yönelik de yeni bir dönemin kapılarını aralıyor. Fransa merkezli yeni şirketi CANiK Europe’u ilk kez Almanya’da tanıtan CANiK, dünya çapında ses getiren ürünlerini de Avrupalı dost ve müttefik ülkelerden katılımcıların beğenisine sundu.

CANiK’in Avrupa’daki satış, pazarlama faaliyetleri ve satış sonrası hizmetlerini daha etkili yürütmek üzere konumlandırılan CANiK Europe, operasyonlarına ENFORCE TAC ve IWA OutdoorClassics fuarları ile başladı.

‘Avrupa ihracatına yeni bir ivme kazandıracağız’

CANiK Yönetim Kurulu Üyesi Didem Aral attıkları adımı şöyle değerlendirdi:

“2024 yılı planlı faaliyetlerimizden olan ENFORCE TAC ve hemen akabinde icra edilen Avrupa’nın en büyük avcılık ve atıcılık fuarı IWA OutdoorClassics’te hedeflediğimiz başarıya ulaştık. Askeri ve Kolluk Kuvvetlerine özel olarak icra edilen ENFORCE TAC fuarına katılımcı sayısında bu yıl yaklaşık yüzde 30 artış oldu. Ukrayna-Rusya Savaşı’ndan dolayı artan savunma harcamalarının etkilerini de fuarlarda daha fazla hissettik.

CANiK olarak önemli ön anlaşmalara imza attığımız bu fuarda, ürün satışlarının yanı sıra ülkemizin önde gelen platform üreticilerinin Avrupa’da yürüttüğü projeleri ile de yerimizi aldık. Bu yıl 50’nci yılını kutlayan büyük ve köklü bir organizasyon olan IWA Fuarı’nda da her zaman olduğu gibi görkemli bir şova imza attık.

ABD’de geçtiğimiz aylarda lansmanını gerçekleştirdiğimiz yeni özel tasarım tabancamız CANiK TTI COMBAT’ın Avrupa lansmanını da IWA Fuarı’nda yaptık. Büyük beğeni toplayan CANiK TTI COMBAT ve diğer ödüllü tabancalarımız ile yine fuarda öne çıkan markalardan biri olduk. Ayrıca CANiK’in yeni Avrupa yapılanmasını yöneteceği CANiK Europe şirketi de bu fuar ile birlikte operasyona başladı. CANiK Europe ile birlikte tüm Avrupa Birliği ülkelerindeki çalışmalarımızı daha etkin bir şekilde yürüterek, CANiK’in Avrupa ihracatına büyük bir ivme kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.

50’den fazla ürün sergilendi

CANiK, Almanya’nın Nürnberg kentinde 26-28 Şubat tarihlerinde düzenlenen ENFORCE TAC Savunma ve Güvenlik Ekipmanları Fuarı’nda, Kolluk Kuvvetleri ve Silahlı Kuvvetlere yönelik milli uçaksavar CANiK M2 QCB’nin yanı sıra daha ileri özelliklerle donatılan CANiK M2F ve CANiK M3’ün yer aldığı ağır makineli tüfek ailesini sergiledi.

Ayrıca 30x113mm hafif geri tepmeli orta kalibre top sistemleri ve uzaktan kumandalı atış kontrol sistemleri fuarda ziyaretçilere tanıtıldı. CANiK, ENFORCE TAC fuarının hemen ardından yine Almanya’da 29 Şubat-3 Mart tarihleri ​​arasında Avrupa’nın en büyük atıcılık, avcılık ve outdoor fuarı olan ve bu yıl 50’ncisi gerçekleştirilen IWA OutdoorClassics 2024’te yerini aldı. Burada da geçtiğimiz ay büyük ses getiren bir lansman ile tanıttığı ve başta Hollywood yapımları olmak üzere tüm sektörün dikkatini üzerine çeken yeni özel tasarım tabancası CANiK TTI Combat ile ödüllü tabancalar, optikler, aksesuar ve askeri tekstil ürünleri sergilendi.

CANiK, bu iki fuarla birlikte Almanya’da toplam 7 günlük bir tanıtım turu gerçekleştirdi ve 50’nin üzerinde ürününü Avrupalı paydaşlarına tanıttı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu