HaberlerHavalimanlarıHavayolları

THY’nin 1 milyarıncı yolcusuna 1 milyon mil hediye

Türk Hava Yolları (THY), 1 milyarıncı yolcusunu taşıdı. Adıyaman’a seyahat eden Mustafa Balcı’ya İstanbul havalimanı iç hatlar terminalinde sürpriz tören ile 1 milyon mil hediye edildi.

İstanbul Havalimanı iç hatlar gidiş katı G2 kapısında 1 milyarıncı yolcu için bir tören düzenlendi. Törene THY Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, THY Pazarlama ve Satıştan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur ile THY İnsan Kaynaklarından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Abdülkerim Çay katıldı.

Törende konuşan Ahmet Bolat, “1 milyarıncı yolcuya 1 milyon mil hediye ediyoruz. Bu miller ile 11 defa Amerika’ya gidiş dönüş ya da 62 defa Adıyaman’a gidiş dönüş bilet alabilecek. 1933 yılında kurulan THY’nin bugün taşıdığı 1 milyarıncı yolcumuz için büyük bir gurur ve mutluluk duyuyoruz. 8 yıl sonra 2031 yılında ise 2 milyarıncı yolcumuza ulaşmayı hedefliyoruz. Bizlere bu sevinci yaşatan tüm yolcularımıza ve bu başarıda emeği olan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum’’ dedi.

23 Nisan’da 1653 sefer

Öte yandan Bolat, “Dün de aynı zaman da 23 Nisan da 1653 sefer yapmışız. 278 bin 298 yolcu taşımışız rekorumuz oldu. Bu yıl temmuz ayında itibaren de rekorlar kıracağız. 2022 yılı rekorumuz 1561 sefer 272 bin yolcu idi. Dün de İstanbul Havalimanı’ndan geliş yolcu rekoru 105 bin oldu” dedi.

1 milyon mil ödül alan Mustafa Balcı ise ‘’Hiç beklediğim bir şey değildi. Çok teşekkür ediyorum. Allah devletimize zeval mersin’’ şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu