Kariyer

ASELSAN’ın yeni genel müdür yardımcısı Mehmet Artar

ASELSAN’dan Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, genel müdür yardımcılığı ataması ve organizasyonel yapıda değişikliğe gidildiği belirtilerek, yeni genel müdür yardımcısı olarak Destek Hizmetleri Direktörü Mehmet Artar’ın atandığı açıklandı.

Konuya ilişkin ASELSAN’dan KAP’a açıklama yapıldı.

Genel müdür yardımcılığı ataması ve organizasyonel yapıda değişikliğe ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“ASELSAN’ın teknoloji geliştirme faaliyetlerindeki etkinliğini ve kapasitesini daha da artırmak ve geleceğin teknolojilerine kullanıcıların ihtiyaçları doğrultusunda odaklanmak maksadıyla Ar-Ge Yönetimi Genel Müdür Yardımcılığı tarafından yürütülmekte olan faaliyetlerin Sektör Başkanlıklarının bünyesine alınmasına yönelik organizasyon değişikliğine Yönetim Kurulumuzca karar verilmiştir.

Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı olarak atanması nedeniyle görevinden ayrılan Prof. Dr. Hakan Karataş’ın yerine Kurumsal Yönetim Genel Müdür Yardımcılığı görevine Destek Hizmetleri Direktörü Mehmet Artar’ın atanmasına Yönetim Kurulumuzca karar verilmiştir.”

Yeni yapılanma

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün’ün Savunma Sanayi Başkanlığı’na atanmasının ardından Genel Müdürlük görevine geçtiğimiz günlerde Ahmet Akyol atanmıştı. Ahmet Akyol, ASELSAN’da genel müdür yardımcısı olarak çalışıyordu.

Görgün’ün SSB’ye geçmesiyle birlikte ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Karataş’ın yerine atanan Mehmet Artar, uzun yıllar Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görev yaptı. Emekli Tuğgeneral olan Artar, 2018’de ASELSAN’da göreve başladı.

ASELSAN Genel Müdürlüğüne Ahmet Akyol atandı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu