HaberlerSavunma

Hava Kuvvetleri’ne yeni parti TEBER-82 teslimatı

Roketsan tarafından geliştirilen TEBER-82 Güdüm Kitlerinin yeni partisi Türk Hava Kuvvetleri’ne teslim edildi. Hassas vuruş sağlayan kitler, MK-81 ve MK-82 harp başlığı tiplerine sahip. Menzil aralığı 2 ile 28 kilometre arasında değişiyor.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, “Durmak yok. Roketsan tarafından geliştirilen TEBER-82 Güdüm Kitlerimizin yeni teslimatlarını gerçekleştirdik. İstiklal ve İstikbalimiz için” dedi.

TEBER LAZER GÜDÜM KİTİ

TEBER Lazer Güdüm Kiti, MK-81 ve MK-82 Genel Maksat Bombaları’na vuruş kabiliyetinin artırılması amacıyla entegre edilen bir lazer güdüm kitidir.

TEBER, Genel Maksat Bombaları’nı Ataletsel Ölçüm Birimi (AÖB), Küresel Konumlama Sistemi (KKS) ve yarı aktif Lazer Arayıcı Başlığı (LAB) kullanarak akıllı bir silah sistemi hâline getirmektedir.

Burun kısmına istenildiği zaman takılabilen yarı aktif LAB ile silah sistemine hareketli hedefler karşısında hassas vuruş kabiliyeti kazandıran TEBER’in, LAB bölümüne yaklaşma sensörü ekleme seçeneği de mevcuttur.

TEBER’in kuyruk bölümü, hassas güdüm sağlayacak AÖB ve KKS’den oluşmakta olup, sahada kullanıcı tarafından bombaya entegre edilebilmektedir. Ayrıca kuyruk bölümü, entegre edildiği bombaları tanıyabilme özelliği ile lojistik açıdan kullanıcıya kolaylık sağlamaktadır.

Teknik Özellikler

Uzunluk 2.1 m (TEBER-81)

2.6 m (TEBER-82)

Ağırlık ~155 kg (TEBER-81)

~270 kg (TEBER-82)

Menzil 2-28 km
Güdüm Modları Sadece Ataletsel Ölçüm Birimi (AÖB)

AÖB+Küresel Konumlama Sistemi (KKS)

AÖB+KKS+Lazer Arayıcı Başlık (LAB)

AÖB+LAB

Arayıcı Başlık Lazer Arayıcı Başlık (LAB)
Yaklaşma Sensörü 2-15 m
Doğruluk (CEP) <3 m
Manevra Kabiliyeti ± 3g
Hareketli Hedef Hızı < 40 km/sa
Bırakma İrtifası 6.500 – 40.000 ft
Taşıma İrtifası 0 – 40.000 ft
(Eng) Captive Carry Altitude (Eng) 0 – 40,000 ft

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu