Haberler

Bilal Ekşi, Brezilya Devlet Nişanı aldı

Türk Hava Yolları’nın Genel Müdürü Bilal Ekşi, Türkiye ve Brezilya arasındaki güçlü bağın bir göstergesi olarak “Rio Branco” devlet nişanı ile onurlandırıldı.

Bilal Ekşi, iki ülke arasındaki ticari ve kültürel ilişkilerin gelişmesine sağladığı katkı ve pandemi döneminde gösterdiği özverili çalışmaları neticesinde bu ödüle layık görüldü.

20 Aralık günü İstanbul Çırağan Sarayı’nda düzenlenen tören, Türkiye-Brezilya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve Erzurum Milletvekili Selami Altınok, T.C. Dışişleri Bakanlığı İstanbul Temsilcisi Büyükelçi Ayşe Sözen Usluer, Brezilya doğumlu Türk Milli Takımı Eski Futbolcusu Mehmet Aurelio, Türk Hava Yolları yöneticileri, havacılık, siyaset, spor ve basın camialarından temsilcilerin katılımıyla gerçekleşti.

Brezilya Büyükelçisi nişanı takdim etti

Brezilya Büyükelçisi Carlos Martins Ceglia tarafından Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi’ye takdim edilen ödül ile iki ülke arasındaki kültürel bağlara ve gelişen iş birliklerine dikkat çekildi.

Alınan Nişana ilişkin görüş bildiren Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi; “Ülkemi ve kurumumu onurlandıran Rio Branco nişanı takdimi vesilesiyle, bayrak taşıyıcımızın başarılarına her daim destek olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum.

Beni ve Türk Hava Yolları ailesini bu kıymetli nişana layık gören Brezilya Devleti Başkanı Sayın Luiz Inácio Lula da Silva ve Büyükelçi Sayın Carlos Martins Ceglia’ya bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu nişanı, pandemi döneminde herkesin sokağa çıkmaktan korktuğu bir ortamda ameliyat elbiseleri ile görevlerini gerçekleştiren ekiplerimiz, aynı gayretle çalışan 80 binden fazla çalışma arkadaşım ve paydaşlarımız adına alıyorum.” dedi.

Brezilya Büyükelçisi Carlos Martins Ceglia ise; “Brezilya Federatif Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki ilişkilerin geliştirilmesindeki üstün gayretlerinden dolayı Komutan rütbesiyle Rio Branco nişanına layık görülen Sayın Bilal Ekşi’yi tebrik ediyor ve kendisini ağırlamaktan memnuniyet duyuyorum. Bu nişan ile ilişkilerimizi ve temaslarımızı daha da güçlendirmeyi hedefliyorum.” dedi.

THY ve Brezilya uçuşları

Türk Hava Yolları iki ülke arasında yaptığı uçuşlarla ekonomi ve turizme katkıda bulunuyor. THY halen İstanbul Sao Paulo seferlerini gerçekleştiriyor. Haftalık 11 adet karşılıklı uçuşlarla birlikte ayrıca buradan yapılan aktarma ile Buenos Aires seferleri de bulunuyor.

Hedef Rio de Janeiro

Türk Hava Yolları’nın gelecek dönem için açmayı hedeflediği Brezilya’daki yeni uçuş noktası ise Rio de Janeiro olacak.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu