Uçuş Emniyeti

Sabiha Gökçen Havalimanı pisti hidrolik akıntısı nedeniyle kapandı

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı pisti, iniş sırasında uçağın hidrolik kaçırması sonrasında kapandı. bu sırada AnadoluJet’in Trabzon- Sabiha Gökçen Havalimanı seferini yapmakta olan TK7435 sefer sayılı Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı, İstanbul Havalimanı’na yönlendirildi.

Olay, Dalaman-Sabiha Gökçen Havalimanı seferini yapan uçakta meydana gelen sorunla başladı. TK7457 Dalaman uçağı yaklaşma sırasında meydana gelen hidrolik arızası nedeniyle pas geçti. Ardından tekrar yükselen uçağın pilotları, yeniden planlama yaparak inişi gerçekleştirdi.

Hidrolik sistemde yaşanan sorun nedeniyle uçak pist içinde kaldı. Push-back aracı ile çekilerek park pozisyonuna alındı. Bu sırada uçağa itfaiyeler eşlik etti.

Havalimanı ekipleri, uçaktan meydana gelen hidrolik kaçak nedeniyle pist yüzeyinde sorun tespit edince diğer uçuşlar ise bekleme alındı.

Diğer uçaklar bekledi

AnadoluJet’in Trabzon- Sabiha Gökçen Havalimanı seferini yapmakta olan TK7435 sefer sayılı Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı, alandaki hidrolik yağı sızıntısı temizlendiği için havada uzun süre tur attı.

Havada bir süre tur atan uçak, daha sonra Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yapmak istedi ancak pisti pas geçip, İstanbul Havalimanı’na divert etti.

Boeing 737-800 tipi uçak, sorunsuz bir şekilde İstanbul Havalimanı’na teker koydu. AnadoluJet uçağının uçuş ekibi yolculara, İstanbul Havalimanı’na iniş sonrası yakıt ikmali yapılacağı ve Sabiha Gökçen Havalimanı’na hareket edileceğini anons etti. Ancak bu anansa rağmen iniş sonrası yolcuların otobüslerle transferinin gerçekleştirildiği bildirildi.

Yolcular ise yaşananlar nedeniyle mağdur olduklarını, kendilerine yeteri kadar bilgi verilmemesinden dert yandı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu