FuarTürk Savunma SanayiYerli Savunma Sistemleri

Eskişehir’de Endüstri Fuarı’nda gündem havacılık

Eskişehir’de dün kapılarını açan Endüstri Fuarı’na havacılık sektörü damgasını vurdu. TUSAŞ Motor Sanayi (TEI), Alp Havacılık, Coşkunöz gibi şirketlerin katılım gösterdiği fuarın açılışını Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir ve Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede yaptı.

Törenine Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede’nin yanı sıra Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, TEI Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mahmut Akşit, AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler katıldı.

Prof. Dr. İsmail Demir, Eskişehir’in bir havacılık kenti olduğuna dikkat çekerek “Olgunlaşmış yetkin bir sanayi, Ar-Ge ve teknoloji alt yapınız yok ise ileri bir savunma sanayinden bahsetmeniz mümkün değil. Bu ikisi bir birinin ayrılmaz parçasıdır. Zaten bu farkındalıkla beraber Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız bu tür faaliyetlerde ve genelde sanayi ve teknolojinin özelikle savunma sanayinin söz konusu olduğu her etkinlikle çok yakın bir temas ile iş birliği içerisindeyiz” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede ise “Savunma sanayimiz için çok önemli fabrikalarımız burada. Savunma sanayisine ve uçak endüstrisine hizmet veren uçak bakım merkezimiz burada ve uçak endüstrisi için parçalar yapan firmamız burada. Çok önemi bir organize sanayi bölgemiz burada. Gün geçtikçe Nadir Bey ile beraber ortak geliştirmeyi gayret ediyoruz. Daha da büyüyeceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

COŞKUNÖZ UAVENA İLE YENİ İHA’LARI TANITTI

Coşkunöz Holding şirketlerinden Coşkunöz Savunma ve Havacılık ile holdingin insansız hava araçları ve bunlara ait teknolojileri üreten şirketi UAVERA, Eskişehir Endüstri Fuarı’na katılıyor. Coşkunöz Savunma ve Havacılık, havacılık ve uzay alanında sabit ve döner kanatlı platformlar için gövde montajı, yapısal parça üretimi, kabin içi bitmiş ürün üretimi ve montajı konularında yeteneklerini fuarda ziyaretçilere aktarıyor. 

Tamamen milli bir İHA üreticisi ve hizmet sağlayıcısı olan UAVERA, her türlü ihtiyaca cevap verebilecek geniş ürün yelpazesi ile fuarda yerini aldı. UAVERA’nın Türkiye’de bir ilk niteliği taşıyan bulut altı küçük sınıf sabit kanat İHA’ları ve yüksek irtifa ve hızlara ulaşabilen hedef platform İHA’ları fuarda ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. AR-GE, tasarım ve prototipleri UAVERA tarafından geliştirilen, seri üretimleri Eskişehir’deki üretim tesislerinde CSH kalitesiyle yapılan Çağatay CGT50 İHA Sistemi Eskişehir’de ilk kez sergileniyor. Bulut altı İHA sınıfında yer alan Çağatay İHA, 6 saate kadar havada kalabiliyor ve şu an için 150 kilometreye kadar iletişim menziline sahip. Stantta ayrıca bir diğer UAVERA markası olan Cengaver İHA sistemleri, UAVERA mühendislerince geliştirilen Uçuş Kontrol Sistemleri ve Simülasyon sistemleri de sergilenecek. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu