Tatbikat

Anadolu Kartalı katılımcıları kol uçuşunda

Bu yılın ilk uluslararası katılımlı Anadolu Kartalı Tatbikatı’nda düzenlenen hava fotoğrafçıları günü için uçaklar özel bir kol uçuşu gerçekleştirdi. Türk Hava Kuvvetleri’ne ait F-4E 2020 uçağının liderliğinde oluşturulan kola tüm katılımcı uçaklar gelerek poz verdi.

Bir çoğu yurtdışından gelen hava fotoğrafçıları, Türk F-4E 2020, F-16’nın yanı sıra Azerbaycan’ın Su-25, Pakistan’ın ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin F-16 ile Katar ve İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetlerinin Eurofighter uçaklarının kol uçuşunu çekti.

Türkiye’nin dış ülkelere verdiği askeri eğitim açısından çok önemli bir yere sahip olan Anadolu Kartalı Tatbikatı, uluslararası katılım ile 2 Mayıs’ta Konya’da başladı. Uçuşlar 12 Mayıs’a kadar sürecek.

İkincisi tamamlanan tatbikatın önümüzdeki aylarda 3 ve 4’üncüsünün de yapılması planlanıyor. Türk Hava Kuvvetleri genellikle yılın ilk ve son tatbikatlarını ‘milli’ yani kendi içinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin diğer unsurlarının katılımı ile gerçekleştiriliyor.

Özgür F-16

Fotoğraf: Sıtkı ATASOY

Tatbikat sırasında Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) tarafından modernize edilen F-16 Block 30 ÖZGÜR de görüntülendi. Özel dijital boyamaya sahip uçak tatbikatta görev aldı.

Milli yazılım ve sistemler ile modernize edilen Block 30 serisi ile Türk Hava Kuvvetleri önemli bir kabiliyete kavuşacak.

Uçağın kuyruğunda 132. Filo Hançerler’lerin amblemi bulunuyor.

Fotoğraf: Sıtkı ATASOY

Tatbikatlar bu tür sistemlerin denenmesi için önemli bir alt yapı sunuyor.

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu