FinansKargo

THY Kargo’ya Çin ilgisi

Türk Hava Yolları (THY), geçtiğimiz gün Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, ayrı bir şirket haline getirilen kargo bölümünün  “iştirak modeli ile kolaylaştırılmış usulde kısmen bölünme” yöntemi ile ayıracağını açıklamıştı.

Bu konuda kargo uçaklarının filodan ayrılarak ayrı bir şirket haline getirdikten sonra kendi uçuş iznine sahip ayrı bir işletme yapılması için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne başvurulmuştu.

THY KARGO’YA ÇİN İLGİSİ

Kurulacak şirketle Çinli yatırımcılar yakından ilgileniyor. Farklı gruplar bu konuda çalışmalarını hem finans hem de iki ülke ilişkileri üzerinden gerçekleştiriyor. Dünya kargo pazarının önemli bir bölümünü Çin’den batıya veya Amerika kıtasına yapılan uçuşlar oluşturuyor. Çin farklı grup ve yatırımcılar tarafından kargo pazarında bu tür ortaklık veya satın almaları gerçekleştiriyor.

Bir başka Türk hava kargo şirketi olan ACT Havayolları ve My Technic bakım merkezine Çinli HNA Grubu ortak olmuştu. 2011’de gerçekleştirilen anlaşmada, o dönem Çin’in dördüncü büyük havacılık grubu olan HNA, ACT Havayolları’nın yüzde 49’unu 25 milyon dolara satın almıştı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu