Genel HavacılıkHaberler

Falcon 6X ilk uçuş için gün sayıyor

Pandemi süreci tüm imalatçıları derinden sarstı. Üretim planlamalarında bir çok erteleme ortaya çıktı. Programlar sarktı. Dassault, yeni nesil iş jeti Falcon 6X için bu dönem tüm planlamaları zamanında sürdürüyor. Çift motorlu, uzun menzilli iş jeti Falcon 6X ilk uçuşunu 2021 başında gerçekleştirecek.

Son gelişmeler hakkında bilgi veren Dassault Aviation CEO’su Eric Trappier, “Falcon 6X’i planladığımız gibi zamanında uçurmak en önemli hedeflerimizden biri. Bu dönemde, parça imalatı yapan ortaklarımız ellerinden geleni yaparak program takvimine uygun teslimatlarını gerçekleştirdiler” dedi.

Dassault, prototip olarak adlandırılan test uçaklarından 2 ve 3 numaranın da üretimini sürdürüyor. Falcon 6X’in 2022 yılı içinde sertifikasyon programının tamamlanması ve teslimatlarının başlaması hedefleniyor.

YENİ KABİN TASARIMI

Dassault, dünyanın en çok satan iş jeti ailesinin yeni üyesi olacak Falcon 6X için sıfırdan kabin tasarladı. Geniş ve yüksek kabin, yolculara uzun menzilli uçuşlarda yüksek konfor sağlayacak. Uçak Paris’ten Tokyo’ya veya Los Angeles’tan Moskova’ya uçabilecek.

Pratt&Whitney Canada tarafından tasarlanan PW812D motoru, yüksek performansı düşük yakıt tüketimi ile sunacak. Boeing 747 tipi uçakta testleri tamamlanan ve 200 uçuş saatine ulaşan PW812D motoru, aynı zamanda yerde de 1600 saatlik teste tabi tutuldu. 

Falcon iş jeti ailesinin uzun yıllardır Türkiye temsilciliğini Soylu Havacılık yapıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu