Haberler

Sıcak hava balonu alev aldı; 2 ölü

Meksika’nın Teotihuacan eyaletinde, sıcak hava balonunun alev aldığı olayda 2 kişi yaşamını yitirdi, 1 kişi de ağır yaralandı.

Olay, Meksika’nın Teotihuacan eyaletinde meydana geldi. Bölgede tarihi kalıntılar üzerinden gerçekleştirilen uçuş için balon 3 kişi ile havalandı.

Ancak kalkıştan kısa bir süre sonra balon alev aldı. Balondan 50 yaşında bir erkek ile 39 yaşındaki bir kadın kendini aşağıya attı. Ancak çarpmanın etkisi ile hayatlarını kaybettiler.

Bir kişi ağır yaralı kurtuldu

Balonda bulunan genç bir kız ile atladıktan sonra ağır yaralandı. Genç kızın kaza alanında ilk müdahalesi yapıldıktan sonra hastaneye kaldırıldı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Sosyal medyaya ilginç görüntüler yansıdı:

Kaza, Mexico City’nin hemen kuzeyinde, Hispanik öncesi Teotihuacan harabe alanı yakınlarında meydana geldi. Bölge, balon gezileri için popüler bir yerlerin başında geliyor.

Güneş ve Ay’ın ikiz Tapınakları ile tanınan Teotihuacan, bir zamanlar 100.000’den fazla nüfusu barındıran ve yaklaşık 20 kilometrekare kaplayan büyük bir şehir.

Hâlâ gizemli olan şehir, M.Ö. 100 yılları arasında zirvesinde dünyanın en büyüklerinden biriydi. ve MS 750. Ancak 14. yüzyılda Azteklerin yükselişinden önce terk edildi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu