ÇevreTeknoloji Arge

ASPİLSAN’ın iki projesine uluslararası destek

ASPİLSAN Enerji, dünyanın en büyük sivil Ar-Ge ve yenilik programı olan “Ufuk Avrupa Programı-HORİZON” kapsamında “İklim, Enerji, Mobilite” başlığı altında olmak üzere iki uluslararası projemizin desteklenmeye hak kazandı.

Destek alan projeler

BASE Projesi: “Rekabetçi ve Sürdürülebilir bir Avrupa Batarya Değer Zinciri” alanı 2023 yılı ikinci grup çağrılarında ortak olarak ASPİLSAN’ın  yer aldığı “BASE: Battery Passport for Resilient Supply Chain and Implementation of Circular Economy Passport for Resilient Supply Chain and Implementation of Circular Economy” projesi, Avrupa Komisyonu tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Proje kapsamında dijital batarya pasaportu (DBP) konseptinin geliştirilmesi ve uygulanması hedeflenmekte. ASPİLSAN Enerji A.Ş. batarya paketinin geliştirilmesi, üretilmesi, testleri, entegrasyonu ve yaşlandırma testlerinin analiz edilmesi alanlarında faaliyet gösterecek.

Destek alan ikinci proje ise SAFELOOP oldu. SAFELOOP projesinin temel amacı, Avrupa’daki giga fabrika ölçekli lityum iyon batarya hücrelerinin güvenliğini, sürdürülebilirliğini ve performansını arttırmak.

ASPİLSAN Enerji iş paketi lideri olarak çalışmada yer alıyor. Proje kapsamında bu iş paketinde hücre entegrasyonu, performans ve güvenlik testleri bulunmakta.

ASPİLSAN’dan verilen açıklamada, “SAFELOOP projesinin çıkmasına destek olan TÜBİTAK RUTE’ye ve Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Mehmet Nurullah Ates, Ph.D.’ye teşekkürlerimizi sunarız” denildi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu