HaberlerHavayolları

Beyrut’taki patlamada bir THY çalışanı yaralandı

Beyrut Limanı’nda dün meydana gelen ve bir gemide bulunan 2 bin 750 ton amonyum nitratın patlaması sonrasında ilk belirlemelere göre 100’den fazla kişi hayatını kaybetti. 3 binden fazla kişiye de ulaşılamadı.

Patlama sırasında Türk Hava Yolları Beyrut Ofisi’nde görev yapan bir muhasebe personelini de kırılan camlar nedeniyle hafif yaralandı. 

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün tarafından yapılan açıklamada THY’nin Beyrut ofisinde görevli bir çalışanın hafif şekilde yaralandığı belirtilirken, uçuşlarında olağan seyrinde devam ettiği bilgisi verildi.

Konuya ilişkin Üstün açıklamasında, “Lübnan’da yaşanan patlama sırasında Beyrut ofisimizdeki bir çalışma arkadaşımızın hafif şekilde yaralandığını üzüntüyle öğrendik. Arkadaşımızın durumu yakından takip edilmektedir. Beyrut operasyonlarımız planlandığı şekilde icra edilmektedir” dedi.

THY açıklamasında Beyrut Havalimanı’nda operasyona engel bir durum olmadığı ve TK826 sefer sayılı uçağın operasyona devam ettiği bilgisi verildi. Yaralanan THY çalışanın da muhasebe şefi olarak görev yaptığı ve patlamanın etkisiyle ofis camlarının kırılması sonucu hafif şekilde yaralandığı belirtildi.

BEYRUT HAVALİMANI TERMİNAL BİNASINDA HASAR

Patlama merkezinden 8 kilometre mesafedeki Beyrut Havalimanı terminal binalarında ise hasar meydana geldi. Patlama sonrasında kısa süreli hava trafiği durdurulurken, hasar kontrolünün ardından havalimanı uçuşlara tekrar açıldı.

Türk Hava Yolları dahil Beyrut’a uçan şirketlerin seferlerini gerçekleştirdiği öğrenildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu