Finans

MNG Havayolları New York Borsası’nda halka arz ediliyor

MNG Holding bünyesinde bulunan MNG Havayolları Türkiye’de bir ilke imza atarak yurtdışında arzı yapılan ilk havayolu şirketi olacak. 25’inci yılını geride bırakan havayolu için arz işleminin önümüzdeki günlerde yapılması hedefleniyor.

Yıllık 3 bin 500’den fazla uçuş yapan, 41 ülkede 15 binden fazla kurumsal müşteriye hizmet veren MNG Havayolları, Golden Falcon Acquisition Corp şirketi ile New York Menkul Kıymetler Borsası’nda arz edilecek. Şirket, MNGA koduyla işlem görecek.

3’üncü çeyrekte 61 milyon dolar kâr

MNG Havayolları’nın bu yıl üçüncü çeyrek finansal sonuçlarına göre ciro yüzde 39 artarak 353 milyon dolara çıktı. Şirketin kârı ise 61 milyon dolar olarak gerçekleşti. Artışın dördüncü çeyrekte de devam edeceği tahmin ediliyor.

Özkazanç: “ABD’de halka arz potansiyele sahip”

MNG Havayolları Genel Müdürü Ali Sedat Özkazanc, “ABD’de halka açık bir şirket olmanın dönüştürücü ticari anlaşmalara olanak sağlayacağı, bir satın alma para birimi oluşturacağı ve hissedarlarla yönetim teşviklerini uyumlu hale getireceği beklentisiyle önemli değer yaratma potansiyeli görüyoruz” dedi.

MNG Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı ve MAPA Group CEO’su Murathan Günal, “Bugün MNG Havayolları, ABD, Avrupa ve Asya’daki çok uluslu kurumsal müşterileri içeren küresel varlığı olan uluslararası bir şirkettir. Operasyonel mükemmelliğin 25. yılını kutladığımız yılda, NYSE’de listelenmek şirketimizin tarihinde doğal bir sonraki adım gibi geliyor. İleride beklenen değer yaratma fırsatını sunmaktan heyecan duyuyoruz.”

“Potansiyel görüyoruz”

Golden Falcon CEO’su Makram Azar, “500’den fazla şirketi inceledik ve birçok şirket üzerinde derinlemesine durum tespiti yaptık ve sürecimiz, pazara farklılaştırılmış, yüksek kaliteli bir iş sunan bir şirket belirlememizle sonuçlandı. MNGA’nın, güçlü bir büyüme profili, karlılık, nakit akışı yaratma ve 2022’de bugüne kadar kapatılan herhangi bir işletme birleşmesi arasında en düşük FAVÖK katı olduğuna inandığımız fiyatla DeSPAC işletme birleşmeleri arasında istisnai bir fırsat olduğuna inanıyoruz”

Golden Falcon Yönetim Kurulu Başkanı Scott Freidheim, “Aralık 2020’deki ilk halka arzımızda, yatırımcılara Avrupa, Orta Doğu ve İsrail bölgesinde ikna edici bir sicile, nakit paraya sahip yerleşik bir şirket getirmeyi amaçladığımızı bildirdik. akış üretimi, net bir transatlantik genişleme bağlantı noktası, güçlü bir büyüme profili ve laik piyasa rüzgarlarından yararlanma. MNG Havayolları’nın temel işletme birleşmesi kriterleri olarak ortaya koyduğumuz özellikleri karşıladığına inandığımız için, bu farklılaştırılmış yatırım fırsatını yatırımcılarımıza sunmaktan mutluluk duyuyoruz.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu