HavalimanlarıHavayolları

Kontrolörler 17-18-19 Kasım’da insiyatif almayacak

Hava Trafik Kontrolörlerinin bir süredir yaptığı ‘insiyatif almama’ adımında dördüncü uyarı 17-18-19 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek. Hava Trafik Kontrolörlerinin bağlı olduğu sendika HTK-Sen yaptığı açıklamada yaşanan aksaklıklara dikkat çekileceğinin altı çizildi.

HTK-Sen açıklaması

“Hava trafik kontrolörlerimizin özlük hakları, ülkemizin çıkar ve menfaatleri için başlatılan inisiyatif almadan çalışma faaliyetimizin yedincisi başarıyla icra edilmiştir.

Gelinen noktada, bugüne dek hava trafik kontrolörlerimizce alınan inisiyatiflerin sektöre sunduğu katkının maddi boyutu tüm paydaşlarca net bir şekilde görülmüştür. Bununla birlikte inisiyatif alınmayan günlerde ortaya çıkan tablonun bir “zarar” değil, hava trafik kontrolörlerimizin kişisel çaba ve emekleriyle sektöre sundukları bir katkı olduğunun anlaşılması, problemin çözümü için önem arz etmektedir.

Hava trafik kontrolörlerimizin özlük haklarına ilişkin taleplerimizin hayata geçirilmesi için yapılan birtakım görüşmelerin somut adımlara dönüşmesi problemin çözümünü kolaylaştıracak, havacılık sektörüne bugüne kadar milyarlarca liralık katkı sağlayan bir meslek grubunun hak ettiği kazanımlara ulaşması herkesin faydasına olacaktır.

Bu çerçevede, sektörel farkındalığı sağlamak, ülkemizin çıkar ve menfaatleri doğrultusunda gerekli adımların atılmasını temin etmek maksadıyla Sendika Yönetim Kurulumuzca 17-18-19 Kasım 2023 tarihlerinde inisiyatif almadan çalışma faaliyetinin icra edilmesi kararlaştırılmıştır.

Bu vesileyle, tüm sektör paydaşlarını çözüm odaklı bir yaklaşıma davet ediyor, meşru taleplerimizin hayata geçirilmesi için atılacak somut adımların Türkiye Yüzyılı vizyonuyla ülkemize ve ekonomimize sağlayacağı büyük katkının göz önünde bulundurulması gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz.

Üyelerimize ve kamuoyuna saygıyla duyurulur”

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu