HaberlerHavalimanlarıHavayolları

Atatürk Havalimanı’nda 207 yolcu uçağı

Tüm Türk havacılık sektöründe yolcu uçaklarının yere inmesiyle birlikte havalimanlarının park pozisyonları da doldu. Yaklaşık bir yıldır saatte 5 uçağın inip kalktığı Atatürk Havalimanı’nda uzun süre sonra THY’nin geniş gövdeli uçakları terminal önündeki yolcu köprülerine park etti. THY’nin Atatürk Havalimanı’ndaki uçak sayısı 180’e ulaştı.

Sabah Gazetesi’nden Cevdet Özdemir ve Barış Sözal’ın haberine göre, Onur Air 27 uçağını Atatürk Havalimanı’nda, Pegasus Havayolları ise 82 uçağını ana üssü olan Sabiha Gökçen’de tutuyor. Sunexpress de 51 uçağını charter uçuşu yapan diğer havayolu şirketleri ile birlikte Antalya ve İzmir’de yere indirdi. 

Halen Atatürk Havalimanı merkezli olan THY’nin Boeing 777 ve Airbus A330’lardan oluşan Turkish Cargo filosu, MNG Havayolları ve ULS’ye ait kargo uçakları da operasyonlarını sürdürüyor.

Bu arada iç hatlarda belirlenen 14 hatta uçmak için gerekli ‘Seyahat izin Belgesi’ başvuru işlemleri İstanbul Havalimanı’nda başladı. THY Genel Müdürü Bilal Ekşi de seyahat belgesine sahip olan yolcuların 4 saat önceden havalimanı satış ofislerine gelerek biletlerini almaları uyarısında bulundu. (Sabah)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu