Haberler

Kanadalı havayoluna 737’lerde Türk mutfağı

Kanada’nın yeni düşük maliyetli (Low Cost) hizmet sunan havayolu firması Lynx Air, kabin içi ürünleri için TUSAŞ ve THY Teknik’in ortak şirketi TCI ile anlaştı. Calgary merkezli firma, filosunu oluşturacak olan 40 adet B737 MAX tipi uçaklarında TCI’ın ürettiği ‘’Galley ve Monument’’ tasarımlarını kullanacak.

Ağırlık, kalite, fiyat ve performans gibi kriterlerde en iyi çözümü sunan TCI ürünlerinin, ‘Ultra LowCost Carrier’ kategorisinde hizmet veren bir havayolu firması tarafından tercih edilmesi, TCI’ın ürünlerinde uyguladığı tasarım teknolojisinin uluslararası alanda ciddi bir başarıya ulaştığının göstergesi oldu.

2010 yılında, sektörün üç büyük şirketi olan TUSAŞ, Türk Hava Yolları ve Türk Hava Yolları Teknik A.Ş’ .nin ortak girişimleri sonucu kurulan TCI, kuruluşundan bu yana mühendislik, kalite ve sertifikasyon alanında önemli kilometre taşlarını aşarak, 2014 yılında ilk Boeing ve Airbus Program teslimatlarını gerçekleştirdi. 2015 yılı sonunda Boeing’in ‘’Global İmalatçı’’ Listesi’ne girdi.

Dünya havacılığında söz sahibi olan Boeing, Airbus, Stelia gibi şirketlerle yürüttüğü ortak projelerin yanı sıra TCI; Türk Hava Yolları, Sunexpress, Jet Airways, SpiceJet, Azerbaijan Airlines, Donghai Airlines gibi birçok havayolu şirketi ve leasing firmasının global tedarikçisi konumuna geldi.

TCI, Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’ndaki MRO merkezinde bulunan tesisinde 160’dan fazla personeliyle faaliyet göstermektedir. Galley, Monument, Lavatory, Overhead Bin, Windscreen gibi kabin içi ürünlerin tasarım, test, sertifikasyon ve üretimleri alanındaki uzmanlığını gün geçtikçe artıran TCI, yakın gelecekte Cargo Container, Cargo Pallet, Trolley gibi diğer sektörel ürünlerle ürün gamını genişletmeyi hedefliyor ve yerli alt yüklenicileriyle birlikte havacılık alanında önemli ihracat kalemleri oluşturmayı amaçlıyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu